Meteen naar de inhoud

Beschoeiingen

Hoge beschoeiing

Denzo Does it all B.V. maakt prachtige beschoeiingen

Een beschoeiing is een constructie die een oever of waterkant beschermt tegen afkalven, golfkrachten en andere invloeden die de stabiliteit van de waterkant in gevaar brengen. Ook in de (water) bouwsector worden beschoeiingen gebruikt langs wanden van bouwputten, voornamelijk om water tegen te houden en droog te kunnen werken.

Beschoeiingen kunnen gemaakt worden van hout, beton, gerecycled kunststof of staal. Van oudsher wordt vaak hout gebruikt. De voorkeur gaat dan uit naar hardhout omdat dit minder snel wegrot. Het nadeel van hout is dat de hoogte van een beschoeiing enigszins beperkt is, palen zijn meestal leverbaar tot een lengte van 6 meter. Daarnaast komt er steeds meer verzet tegen het gebruik van tropisch hardhout. Tegenwoordig wordt ook gerecycled of glasvezel versterkt kunststof toegepast in de vorm van platen die aan houten of stalen palen bevestigd worden. Betonnen en stalen beschoeiingen worden in de vorm van damwanden aangelegd en kunnen ook in grotere lengte geleverd worden zodat diepere kanalen met beschoeiing kunnen worden uitgevoerd. Vaak is in dit geval dan ook sprake van een grondkerende constructie.
Houten beschoeiingen worden ook wel aangeduid met de term betuining.

Bent u geïnteresseerd in wat Denzo does it all B.V. voor u kan betekenen om uw beschoeiingsproject te realiseren? Neemt u dan gerust contact met ons op.